Gecombineerde Leefstijl Interventie; GLI Slimmer

Vanaf 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. Het GLI  programma 'Slimmer' wordt aangeboden in Didam en Zevenaar. De gecombineerde leefstijlinterventie Slimmer richt zich op het duurzaam verbeteren van de leefstijl van mensen met (een verhoogd risico op) obesitas. Dit draagt bij om bijvoorbeeld diabetes type 2, hypertensie en hypercholesterolemie te voorkomen.
Als u wilt deelnemen aan GLI Slimmer dan moet u verwezen worden door uw huisarts/praktijkondersteuner. U kan met uw huisarts/praktijkondersteuner hierover contact opnemen.

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

De gecombineerde leefstijlinterventie richt zich op het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl. U krijgt advies over gezonde voedings- en eetgewoontes, een gezond beweegpatroon en hoe om te gaan met factoren die een gezonde leefstijl beïnvloeden (bijvoorbeeld stress en slaapgebrek).

Voor wie is de GLI Slimmer?

GLI Slimmer is voor mensen met een matig tot extreem verhoogd gezondheidsrisico, gerelateerd aan gewicht. Uw huisarts/praktijkondersteuner kan u doorverwijzen voor GLI Slimmer en blijft betrokken gedurende de begeleiding.

Criteria.

  • BMI ≥ 25 met co-morbiditeit (diabetes mellitus, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol gehalte, hart- en vaatziekten).
  • BMI ≥ 30
  • Voldoende motivatie om het complete programma van 2 jaar te doorlopen.

Inhoud programma

Het GLI Slimmer programma duurt 2 jaar en bestaat uit een voedings- en beweegprogramma van 6 maanden en een onderhoudsprogramma van 18 maanden. Het programma omvat individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Deelnemers worden begeleid naar lokaal beweegaanbod en ondersteund door terugkom momenten. Onderwerpen die aan bod komen zijn voeding, beweging, slaap, stress & ontspanning. De uitvoering is in handen van een diëtist, fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Het bevorderen van een duurzame gedragsverandering naar een gezonde leefstijl staat centraal in het GLI Slimmer programma. Hiervoor worden verschillende methoden en technieken ingezet, zoals het stellen van doelen (via het Persoonlijk actie- en ideeënplan SLIMMER), motivational interviewing en het vergroten van vaardigheden door oefening.


Begeleiders GLI Slimmer Didam

Nicole van den Boom, dietist en leefstijlcoach, Voeding & Dieet Plus
Ard Nikkels, fysiotherapeut en leefstijlcoach, Fysiotherapie Didam

 

Begeleiders GLI Slimmer Zevenaar

Susanne Hustinx, dietist, Voeding & Dieet Plus

Emma Beijer, fysiotherapeut, Fysio Z

Roy Polman, leefstijlcoach, Activ Living

 

Aanmelden

Als u wilt deelnemen aan GLI Slimmer dan moet u verwezen worden door uw huisarts of praktijkondersteuner. U kan met uw huisartsenpraktijk hierover contact opnemen.

Contact

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Wij zijn niet op ieder moment in de gelegenheid de telefoon op te nemen, maar als u uw naam en nummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

AliceNicole klein