Hartelijk dank voor uw vertrouwen in Voeding & Dieet Plus, dé diëtistenpraktijk voor Zevenaar, Didam, Pannerden, Babberich en omstreken. Voeding & Dieet Plus is een kleine flexibele organisatie. Naast goede dieetadvisering hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact. Uw patiënten kunnen rechtstreeks bij ons terecht voor informatie of het maken van een afspraak.

Vergoedingen

Dieetadvisering is ook in 2022 opgenomen in de basisverzekering. Naast de 3 uur vergoeding uit de basisverzekering hebben veel mensen recht op een extra vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Patiënten die vallen onder de ketenzorg DM, COPD en CVRM krijgen een vergoeding van 3 tot 5 uur per jaar. Deze vergoeding valt NIET onder het eigen risico. Een digitale verwijzing via VIP/Topicus is hierbij noodzakelijk. Ook voor kinderen tot 18 jaar valt de vergoeding NIET onder het eigen risico.

Wij bespreken met zowel bestaande als nieuwe cliënten de vergoeding van dieetadvisering door de zorgverzekeraar.

Verwijsbrief

Voor patiënten die vallen onder de ketenzorg is een digitale verwijzing via KIS/Topicus noodzakelijk. Voor de overige patiënten is de diëtist direct toegankelijk (DTD). Dit betekent dat er geen verwijsbrief meer nodig is. In de praktijk is er echter een enkele zorgverzekeraar die toch een verwijsbrief verplicht stelt. Uw patiënten kunnen dus een verwijsbrief nodig hebben om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Ondanks de komst van DTD blijven wij er daarom sterk de voorkeur aan geven uw patiënten te ontvangen mét een verwijsbrief, met daarop alle voor de dieetbehandeling noodzakelijke gegevens. Dit komt tevens de efficiëntie ten goede en de patiëntveiligheid kan dan beter door ons worden gewaarborgd.

Klik HIER [549 KB] voor de verwijsbrief. Deze kunt u printen, invullen en aan uw patiënt meegeven.

U kunt ook de digitale Word-sjabloon [668 KB] van de verwijsbrief downloaden, klik HIER zodat u deze voortaan met de computer in kunt vullen.

Wij hopen van harte op een prettige samenwerking. Wij doen in ieder geval ons uiterste best om de Plus in onze naam waar te maken!

Indien u behoefte heeft aan overleg kunt rechtstreeks contact met ons opnemen.

Contact

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Wij zijn niet op ieder moment in de gelegenheid de telefoon op te nemen, maar als u uw naam en nummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

AliceNicole klein