Onze manier van werken

Diëtisten Nicole van den Boom (spreekuur in Didam), Alice Put (spreekuur in Zevenaar, Pannerden en Babberich) en Susanne Hustinx (spreekuur in Didam) geven informatie over voeding en een dieetadvies dat bij ú past, persoonlijk en op maat.

De eerste afspraak duurt 60-75 minuten. De volgende onderwerpen worden meestal in het eerste gesprek samen met u doorgenomen: 

  • Uitleg over de verwijsbrief en de diagnose van de arts
  • Wat zijn uw verwachtingen, wensen en vragen
  • Uitleg van het dieet en de achtergronden
  • Voedingsanamnese: hoe ziet uw huidige voedingspatroon er uit
  • Welke aanpassingen in de voeding voor u winst zouden kunnen opleveren
  • Lichaamsbeweging
  • Een mogelijke vervolgafspraak, indien nodig of gewenst

De uiteindelijke inhoud van het gesprek zal erg afhangen van úw wensen en vragen.
Wij proberen de informatie en adviezen die wij geven zo veel mogelijk af te stemmen op uw huidige leef- en eetpatroon. Een dieet moet immers praktisch uitvoerbaar en leefbaar zijn. De kans dat de voedingsveranderingen en het resultaat blijvend zijn is dan groter.

Na afloop van het eerste gesprek sturen wij altijd een 'beginrapportage' naar uw verwijzer/huisarts. In deze brief vermelden we kort wat er is besproken, wat de bevindingen van de diëtist zijn en hoe het behandelplan er uit ziet.

Een vervolgafspraak duurt 15 of 30 minuten. Hierin bespreken we hoe het gaat, wat er goed gaat en wat u moeilijk vindt. U krijgt antwoord op al uw vragen (het is handig die vooraf thuis op te schrijven) en zo nodig stellen we het dieetadvies en behandelplan bij.

Na het laatste gesprek sturen wij een brief met een 'eindrapportage' naar uw verwijzer/huisarts.
Als u dat wilt kunnen we afspreken dat wij u na bijvoorbeeld een half jaar of een jaar oproepen voor 'follow-up gesprek'. Tijdens die afspraak bespreken we hoe het gaat met uw dieet na een langere tijd.

Contact

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen of een e-mail sturen. Wij zijn niet op ieder moment in de gelegenheid de telefoon op te nemen, maar als u uw naam en nummer achterlaat, bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

AliceNicole klein